Lencse-
technológiánk

Lencse-
technológiánk

Mi az a kék fény?

Kék fény 380–500 nm

Az átlagos képernyők a legtöbb kék fényt 455 nm-es hullámhosszon bocsátják kiA látható napfény piros, narancssárga, sárga, zöld és kék sugarakból tevődik össze. A kék fény a színspektrum egyik végén helyezkedik el, és a legmagasabb energiával rendelkezik ezen sugarak közül. Intenzitása miatt káros hatásai is lehetnek.

Miért fontos a túlzott mennyiségű kékfény szűrése?

A szem digitális
megterhelése

Mivel a kékfény könnyebben szóródik, a képek kevésbé kontrasztosnak tűnhetnek. Ez az alacsonyabb kontraszt megerőlteti a szemet, és szemszárazságot vagy -irritációt okozhat, ha hosszabb időt töltesz el a képernyő előtt.

Nyugtalan
alvás

Míg kis dózisban a kékfény napközben hasznos is lehet, a túl sok kékfény alvás előtt megzavarhatja a szervezet természetes cirkadián ritmusát, és alvászavart okozhat. A kékfény csökkenti az éjszakai alvás szabályozásához szükséges hormon, a melatonin kiválasztását.

Szemkárosodás

Egyes tanulmányok szerint a túl sok kékfény összefüggésbe hozható a retina károsodásával, ami összefügghet a makuladegenerációval. A vizsgálatok azonban még túl frissek, és nem elég meggyőzőek ahhoz, hogy ezt egyértelműen bizonyítsák.

Milyen következ-ményekhez vezethet a digitális eszközök túlzott használata?

70%

tapasztalja az amerikai felnőttek közül a szem digitális megterhelését a digitális eszközök növekvő használata miatt.””

The Vision Council of America

Szemfáradtság
Megerőltetett szemek
Kellemetlen érzések a szemben
Fejfájás
Szemfájdalom
Száraz szemek / viszkető szemek / irritált szemek
Homályos látás / kettős látás


Az innovatív moonlight 2.0 lencsék előnyei

Csökken a szem digitális túlterheltsége

A számítógépes látás szindróma, más néven digitális szemfeszültség a számítógépek, táblagépek, elektronikus olvasók és mobiltelefonok tartós használatából eredő szem- és látásproblémák egy csoportját jelenti.

16-szor hatékonyabb

A Moonlight 2.0 jelentős innováció a kékfény-szemüvegek terén. A Moonlight 2.0 új generációja 16-szor több kékfényt blokkol 455 nm-en, mint a hagyományos nappali kékfényszűrő szemüvegek.

Antireflexiós felület

A tükröződésgátló technológia a monitorról, telefonról és lencsékről visszaverődő tükröződések, káros hatások csökkentését szolgálja. Ez a bevonat különösen hasznos a számítógépes munkához, mivel a képernyő visszaveri a szobában lévő lámpák mesterséges fényét és a kinti napfényt. Szemüveged antireflexiós felületkezelése minimalizálja a tükröződést, és kényelmesebb munkavégzést tesz lehetővé.

Nyugodtabb alvás

A Moonlight 2.0 éjszakai szemüvegek blokkolják a 455 nm – 500 nm közötti kékfény 95%-át, amely a legnagyobb mértékben szorítja vissza az alvást elősegítő melatonin hormon termelését, és zavarja a cirkadián ritmust.

100% UVA/UVB-szűrés

Szemüvegeink az UVA és UVB sugárzás 100%-át blokkolják 400 nm-ig.

Kiegyensúlyozott védelem

A Moonlight lencsék egyenletes és beépített védelmet nyújtanak. Nem fakulnak ki, mint más hagyományos kékfény-lencsék.

Nagyobb mértékben ellenállnak a karcolásoknak

A kemény réteg a lencse felületére felvitt átlátszó filmbevonat, amely sokkal karcállóbb. A filmréteg viszont nem biztosít teljes védelmet a karcolások ellen, mivel a lencse felületét csak a kisebb, például a lencse zsebkendővel történő tisztításakor keletkező horzsolásoktól védi.Szuperhidro-fóbbevonat

Ellenállóbb a porral szemben

Taszítja a porszemcséket a tisztább látás és a könnyebb tisztítás érdekében.

Ellenállóbb a foltokkal szemben

Távol tartja a kellemetlen foltokat a látómező tisztasága érdekében.

Víztaszító

Taszítja a vízcseppeket, így a lencsék tiszták maradnak.

A kék fény mindenhol ott van körülöttünk. A probléma az, hogy mennyivel van belőle több, amikor digitális eszközökön dolgozunk.Ez a grafikon a kék fény 3 legfontosabb hullámhosszát mutatja

A piros görbe azt mutatja, hogy egy tipikus fehér LED kék hullámhosszának csúcsa mindkét veszélyzóna keresztmetszetében van. Ebben a példában a csúcs körülbelül 452 nm-nél található.

A narancssárga görbe a melatonintermelés gátlásának tartományát mutatja, amely körülbelül 464 nm-nél éri el a csúcsot, a gátló hatás pedig 446–477 nm között a legjelentősebb mértékű.

A sárga görbe a káros kék fény tartományát mutatja 435–440 nm-es érzékenységi maximummal.


Hogyan tudsz védekezni?

A KÉPERNYŐ ELŐTT TÖLTÖTT IDŐ CSÖKKENTÉSE

A kékfény káros hatásainak megelőzésére a legjobb módszer a képernyő előtt töltött idő minimalizálása, különösen az esti órákban. Lefekvés előtt körülbelül egy órával kerüld a telefon vagy a televízió használatát, hogy felkészítsd a szervezetedet a szükséges pihenésre.

VISELJ KÉKFÉNY SZŰRŐ SZEMÜVEGET

A legjobb kékfény-blokkoló szemüvegek (más néven kékfény-szűrő szemüvegek, kékfény-szemüvegek vagy fényszűrős szemüvegek) kiszűrik a kékfényt, csökkentve a szem fáradtságát, a szemszárazságot és a szem megerőltetését.

ÁLLÍTSD BE A HELYISÉG VILÁGÍTÁSÁT

Elektronikus eszközök használatakor próbálj meg egyenletes világítási szintet fenntartani a helyiségben. Amikor a pillantásod a világos képernyőről a szoba sötétebb részére ugrik, az a szem fáradtságát okozza.

CSÖKKENTSD AZ ÉJSZAKAI ENERGIAFOGYASZ- TÁST

Az elektronika ma már képes arra, hogy éjszaka csökkentse a hullámok hosszát, és kékről áttérjen a vörös hullámhosszra. Egyes gyártók olyan izzókat is kínálnak, amelyek az alkonyat közeledtével kevesebb kék fényt bocsátanak ki.

Írjuk le

"Bármikor, bármiben kész vagyok segíteni." - Eszter

Írjon üzenetet